Merkrecht

Zonder het aanvragen van een merkrecht is uw merk niet beschermd! Merkrecht geeft u alleen recht op gebruik van uw merk voor uw producten of diensten. Anderen mogen uw merk niet zomaar gebruiken. Zij kunnen dus niet profiteren van uw merkwaarde of naam.

Wat beschermt merkrecht?

Niet alleen woorden, maar ook logo’s, kleurstellingen, vormgeving en geluiden kunnen beschermd worden. Merkenrecht vraagt u in principe aan voor de producten of diensten die u aanbiedt of gaat aanbieden. Deze producten en diensten worden in nauwkeurig gespecificeerde klassen weergegeven. BrandMerk IP verzorgt deze classificatie voor u. Wij zullen in overleg met u tot een optimale beschrijving komen om zo optimale bescherming te garanderen.

Waar geldt een merkrecht?

Elk land hanteert een eigen merkenregister en registratieprocedure. Denk bijvoorbeeld aan registratie bij het Benelux merkenregister, het Europees merkenregister of het internationale merkenregister.

Hoe lang is een merkrecht geldig

In de meeste gevallen geldt een merkrecht voor 10 jaar. Denk er echter wel aan dat als uw huisstijl verandert, dat u uw registratie ook moet aanpassen. En om het merkrecht op tijd te verlengen.

Advies over merknaambescherming?

BrandMerk IP adviseert u graag over alle vragen op het gebied van merkrecht. Neem vrijblijvend contact op via het formulier op deze pagina.

Ja, ik wil graag informatie

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Adres:*

  Postcode:*

  Plaats:*

  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*